Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Ιπποφαές!

 

Το Ιπποφαές είναι αδιαμφισβήτητα ένας... δυναμίτης υγείας, καθώς περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, ενώ στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες κατέχει μία από τις πιο διακεκριμένες θέσεις!

Στην πραγματικότητα, περιέχει ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Επιπλέον, προσφέρει ενέργεια, τόνωση και ευεξία, ενώ αποδεδειγμένα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος ομορφιάς, χαρίζοντας λάμψη σε μαλλιά, δέρμα και νύχια.Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του που είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας:Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως το Ιπποφαές περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (114 έως 1550 mg ανά 100 γρ.) με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 γρ.) περίπου 15 φορές μεγαλύτερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 γρ.), που το κατατάσσει στις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C!

Το σημαντικότερο: Το Ιπποφαές περιέχει λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας και αποτελεί την υψηλότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Η ποιότητα των λιπαρών οξέων καθορίζεται από την σύσταση των ωμέγα, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στα λιπαρά των ωμέγα που περιέχει στις σωστές αναλογίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του όλα αυτά τα λιπαρά οξέα, έτσι θα πρέπει να χορηγούνται πάντα από το περιβάλλον.

Να προσθέσουμε πως το Ιπποφαές περιέχει 18 διαφορετικά αμινοξέα, από τα οποία τα 8 είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό (θρεονίνη, βαλίνη, μεθειονίνη, λευκίνη, λυσίνη, trytophan, ισολευκίνη, και φαινυλαλανίνη). Εκείνο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση είναι το ασπαρτικό οξύ (426,6 mg /100 γρ.), ένα μη-απαραίτητο αμινοξύ και μείζων διεγερτικός νευροδιαβιβαστής που έχει σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ουρίας και στον σχηματισμό DNA και RNA.Το Ιπποφαές περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, σελήνιο και ψευδάργυρο, συστατικά απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Επιπλέον, περιέχει ω-3, ω-6, ω-9 και το σπάνιο ω-7, ενώ το έλαιο του Ιπποφαούς περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν ελαφρώς στη μείωση της πίεσης και επιπλέον μειώνουν τον κίνδυνο θρομβωτικών αγγειακών επεισοδίων.Το Ιπποφαές είναι εκπληκτικά πλούσιο σε λινολενικό οξύ. Ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει αυτό το σπάνιο λιπαρό οξύ σε προσταγλαδίνες. Οι προσταγλαδίνες είναι ουσίες οι οποίες συγκαταλέγονται στις ορμόνες και εκτελούν ευρύ φάσμα λειτουργιών στον οργανισμό (όπως ρύθμιση της πίεσης του αίματος). Επιπλέον, εμποδίζει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να σου προσφέρει το Ιπποφαές, με πρωταγωνιστή αυτό της Superfoods, που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και δεν το καθιστούν σε καμία περίπτωση ένα ακόμη συμπλήρωμα διατροφής, αλλά ένα θαύμα της φύσης!


 

άρθρο από www.onmed.gr

Πίσω